fredag 18 mars 2011

Diskussion bok nr 6!

Hej!!

Det blev lite längre än planerat innan jag fick tummarna loss. Men nu kör vi igång diskussionen om "Hundraåringen (...)"!!

Ha en underbar helg!!

2 kommentarer:

Bokklubbsbloggen sa...

En väldigt rolig och allmänbildande bok, jag kunde en svår fråga i "Postkodsmiljonären" förra fredagen pga denna bok!
Lagom lång och väldigt knäpp men till slut tog alla hans överdrivna resor och turer överhanden vilket var rätt trist. Jag ville läsa mer om deras galna flykt i Sverige och kanske få kortare insikter i hans liv.
Om ni läst Forrest Gump (som är ännu mer överdriven än filmen med allt som Forrest blandas in i ) så håller ni nog med om att "Hundraåringen" är väldigt väldigt lik... Lite för lik.

Kramar!!

Fröken Grön sa...

Jag läste boken eftersom alla andra tycktes göra det. (På en tågresa jag gjorde i höstas tycktes var och varannnan människa sitta försjunken i just denna bok!)

Nog är det en tokrolig historia författaren har kokat ihop, - han måste ha haft väldigt kul när han skrev den. Jag har själv inte läst "Forest Gump" men ser klara likheter med filmen. Tycker mig finna spår av John Irving ("Garp och hans värld", "Ciderhusreglerna" m.fl.) i den. Jag får erkänna att jag fnissade högt mer än en gång under läsningen. Även jag fastnade i vissa passager, som jag skumläste. Håller med om att den roligaste historien är den som utspelar sig i nutid i Sverige.

Sammanfattningsvis en kul och ganska välformulerad historia, men inget som gör mig sugen på omläsning eller som jag kommer gå och fundera på framöver.

/Anna-Karin